Gotska Sandön

Gotska Sandön - en besöksguide


Anders Hellberg, Kerstin Benckert, Peter Bergström


Besöksguiden om Gotska Sandön är en instrumentell och modern hamnguide som vänder sig till såväl båtfolket som besökarna med turbåten från Nynäshamn och Fårösund.


Varje strand på Gotska Sandön presenteras i läckra flygbilder, kartor och grafik med detaljerad information om vad som finns att se och göra på just den delen av ön.


Båtfolket får detaljinformation om tillfartshamnar, väderprognoser, färden över havet, insegling, djup och lämplig ankring vid de olika stränderna, liksom sjökortsinformation om ön som inte finns någon annanstans. Speciellt framtagen väderstatistik i färggrafik visar vilka vindar som normalt blåser vid Sandön under somrarna.


Här finns detaljerad information om mottagningen för mobiltelefon över hela ön och vilka stränder som är bäst att bada vid.

På en unik karta över vägar och stigar på ön kan besökarna se var det är lätt att ta sig fram och vilka vägar som är tyngre att gå.


Utkom i mars 2016


Köp här på Brixham Books´ hemsida, på Sandön och på turbåten till ön, också på nätbokhandlarna Bokus och Adlibris samt på Hjertmans, Kartbutiken, Captains och Akademibokhandeln.

Ur recensionerna:


"Den mest kompletta reseguide jag någonsin har läst om någon plats. Det nystartade bokförlaget Brixham presenterar en strålande besöksguide över Gotska Sandön.

Alla delar av ön är presenterade med aktuella faktauppgifter, historia och unika berättelser med mera. Allt med mycket proffsig layout i form av fotos, skisser, kartor och förstoringar."

/Lars Afzelius i Tidningen Båtliv


"Gotska Sandön är Sveriges trettionde största ö och har nu fått en av de mest heltäckande guideböckerna som en ö-besökare kan begära."

/Tidningen På Kryss 3/2016


"Med extra allt, inklusive ett praktiskt index från A till Ö och ett genomtänkt kartmaterial, gör besöksguiden till Gotska Sandön till ett måste att ha, om än lite för stor i formatet för att rymmas i en ficka. Å andra sidan har väl de flesta Sandöbesökare en ryggsäck med till denna pärla i Östersjön."

/Inger Hammar i Gotlands Allehanda


"En ny vacker och informativ besöksguide till Gotska Sandön, paradisön norr om Gotland."

/Jenny Kiderud, Gotland.net


"Gotska Sandön är en besöksguide som torde kunna skryta med att den innehåller allt man behöver veta om Gotska Sandön.

Guiden innehåller information om hur vi tar oss till ön med egen båt eller turbåten. Vi får också veta vad som finns på ön och vad vi måste ha med oss dit. Guiden innehåller även väder- och vindstatistik för sommarhalvåret som visas i färggrafik.

Till och med mobiltäckningen är redovisad från olika platser på ön."

/Bengt Utterström i Dagens Båtliv 2016